Výsledky voleb a naše další kroky v příštích dnech

11. 10. 2021

O víkendu proběhly volby do Poslanecké sněmovny, v nichž jsme obhajovali zastoupení naší strany prostřednictvím poslanců ve sněmovně. To se nám ale nepodařilo a zaznamenaly jsme nejhorší volební výsledek. Celkových 3,60% nestačilo k tomu, dostat se do sněmovny a spolu s dalšími politickými subjekty budeme čekat do příštích voleb. V našem kraji jsme dosáhli na 3,32 % a v okrese Uherské Hradiště na 3,97 %. Volební výsledek okresu je sice o něco málo větší než krajský a celorepublikový, přesto je to výsledek špatný. Ani největší počet odevzdaných hlasů pro naši stranu, v porovnání ostatních okresů, nestačil. Podobně dopadly i naše kandidátky v jiných krajích.

Zásadní pro oslovení voličů měly být programové cíle strany, výsledky práce poslanců a podíl na výsledcích vládní politiky, kterou jsme v průběhu volebního období podporovali. To se nepodařilo. Nepodařilo se ani vedení strany v tomto období omladit a voličům nabídnout faktické změny. Právě tyto dvě věci musí být našimi prioritami v dalších dnech.

Mimořádný sjezd zvolí nové vedení, které nahradí odstoupivšího předsedu a místopředsedy. To bude první krok k formulaci nových cílů a změnám, ke kterým musí zákonite dojít. Absence levicové politiky ve sněmovně nám částečně nahrává a my máme mladé lidi, kteří jsou schopni stranu posunout k lepšímu volebnímu výsledku. Kteří budou mít sílu hájit zájmy slušných a poctivých lidí.

Z toho plyne jediné - My půjdeme dál.