Vrbětice, Bečva …. jak se to rýmuje!

11. 7. 2021

Období dětských rýmovaček, většinou navozuje pozitivní pocity. Skryté povahové rysy, však  neblaze ovlivňují období,  dalšího vývoje osobnosti.  U části české  populace se projevily při tvorbě a údržbě tzv. nového společenského  (ne)řádu. Správu státu ovládli političtí,  právní a ekonomičtí spekulanti s cílem naplnění těch správných měšců.  Výměna  údajně špatného chomoutu, za  zjevně ještě horší proběhla hladce, neboť vidina snadného zbohatnutí a možnosti nerespektování zákonných pravidel, byla silnou motivací. Zdravý rozum opustil  své teritorium a uvolnil  místo demagogii ukoptěné svobody. Navíc, na kolbiště primitivní hysterie a nenávisti,  vstoupil  hráč s tmářskou logikou, s touhou po moci a majetku. Doby, kdy podivní všeználci úsměvně zasmradili občanskou veřejnost a byli myslící většinou odmítnuti, jsou bohužel minulostí a otrava ovládaná bezmozky, se jeví trvalou.

A zde vznikají souvislosti,  mezi zdánlivě  nesourodými událostmi, jenž tyto subjekty stmelují.  Takto se stvořila rýmovačka Vrbětice – Bečva majicí společný základ a předpokládaný výsledek. Pro jednoduchost stačí vytvořit rovnici Vrbětice – Rusko – Putin, resp. Bečva – Deza  - Babiš a požadované konspirační teorie s příslušnou mediální podporou, vytvoříly  potřebnou clonu. Naládovaný předvolební kanonenfutr zástupců tzv. demokratických parlamentních stran ( Pekarová-Adamová, Blaha, Gazdík, Jurečka, Elfmark ) má zajistit objasnění úhynu ryb v Bečvě pod filmovým  heslem “Zničte krtka (Babiše)” ! Objektivitu snad zajistí ostatní členové příslušné komise ( Pěnčíková, Gajdůšková, Holík, Strýček ). Zejména politická příslušnost předsedkyně ( KSČM ), bude zřejmě činit  zatvrzelým antikomunistickým bardům značné potíže a zavdá důvody k dehonestujícím atakům. Viník havárie byl již mediální sférou a sociálními sítěmi označen a bude těžké, společnosti sdělit objektivní výsledek vyšetřování.  Zdevastované právní vědomí spíše inklinuje k opírání se o berličku faktů typu “jedna paní povídala”.

Skládačku rýmujících se absurdit, dokonale doplňuje ostuda mezinárodního rozměru, s obviněním Ruské federace a prezidenta Putina za výbuchy v areálu Vrbětice. Heslo účel světí (doslova) prostředky, je hodno spíše fanatikům mající sklony k devastaci lidského druhu, než vlády demokratického právního státu v srdci Evropy. Opravdu je nutné vytvářet hrozbu napětí a možných neblahých následků pro občany z důvodů servilnosti a nenávisti? Pokrytecký postoj a tlak na likvidaci historických vztahů ČR nabírá na razanci. Je nestoudné, že politická reprezentace státu adoruje cizí mocnost, mající v minulosti za hlavní úkol likvidaci slovanských národů. Zlý úmysl z nenávisti  ze strany vládnoucích struktur ČR, je jediným relevantním důkazem ve věci!  Navíc, s drzostí sobě vlastní, se všehoschopní justiční akrobati, pod záštitou “státu”, domáhají náhrady škody od Ruské federace. Z ostudy kabát jim vynahradí sláva řvoucího davu "na staromáku”. Na postih domácích zbrojařských šmejdů a jejich úřednických přisluhovačů, mající hlavní podíl na neštěstí, jim samozřejmě síly nezbývají!

Miroslav Berka